3 surse naturale de calciu


Tu, ai o idee de impartasit cu noi?

Am lipsit ceva timp de la ultima publicare. Am avut ceva probleme și n-am avut cum să scriu. În timp de refacere am descoperit surse naturale de calciu, pe care o sa vi le împărtașesc și vouă:

  • Semințele de in. Aceste semninte au o valoare de 256mg/100g de calciu, dar nu sunt doar bogate in calciu, ci și în antioxidanți, cum ar fi Omega-3, de exemplu. Semințele de in sunt mai eficiente dacă se consumă întregi, deoarece uleiul rafinat din semințe își pierde nivelul de calciu în procesarea sa. Ajută mult la înbunătățirea sistemului intestinal.

 

  • Portocalele. Un pahar de suc de portocale, proaspăt stors, oferă undeva la 72 mg de calciu. Să nu mai vorbim de vitamina C, care crește considerabil nivelul de absoție al calciului. Mai au o sură bună de potasiu, vitamina A și betacaroten.

 

  • Fasolea. Contrar părerii generale, fasolea nu este ,,mâncarea săracului,, ieftina și sățioasă (de fapt sățioasă este, ieftină nu prea:) ). Este un aliment foarte apreciat în toată lumea, pentru gust, proteine, fibre și calciu. De exemplu, fasolea albă conține cca. 175 mg de calciu la 100 de grame. Savurați-o cum doriți, ciorbe, salate, iahnie sau bătută cu usturoi.

Cam atât pentru astăzi.

Vorba zilei: Dacă esti nemulțumit din fire, nimic nu-ți aduce fericirea. (Proverb bengalez)

Category: Sanatate     Etichete: