Din pacate sau din fericire, trăim într-o lume în care bârfa este la ordinea zilei. Dar ce este bârfa? Când oferi informații, când vorbești pe cineva pe la spate? Și ce avantaje îți poate aduce așa zisa bârfă?

Mi s-a spus la un moment dat de un fost coleg de școală cum că îmi plăcea bârfa. Nu am știut dacă să mă simt ofensată sau să îi aduc aminte că de multe ori îi spuneam lucruri tocmai să ia atitudine. Omul mirosea destul de urât, vorbea numai despre lucruri tehnice ca la un moment dat inclusiv iubita lui să vină să mi se plângă.

Biata fata ajunsese la un moment dat să nu mai suporte și mă ruga să fac ceva în contextul în care omul mai venea la povești în pauze. Evident nu i-am zis „bah omule, miroși urât, spală-te” dar, am încercat să îi sugerez unele schimbări. Asta ma face bârfitoare?

Da, am mai vorbit pe la spate unele persoane, dar contextul a fost oarecum diferit și rezultatul mi l-am asumat. Vorbeam cu șefa de anumite persoane și ce comentarii aruncau la înmormântarea tatălui meu și cu această ocazie i-am spus și ce credea fosta colegă de muncă despre ea.

Mi-am asumat că cele 2 persoane s-ar putea să vorbească și mi-am asumat și faptul că șefa a mers și a discutat acest fapt și cu alte persoane. Da, am apărut ca o bârfitoare dar șefa s-a și schimbat. Pentru puțin timp, ce-i drept, dar acela a fost rezultatul scontat.

Deci ce este bârfa până la urmă? Și avem dreptul să o judecăm?

Category: Din lume