Beneficiile din spatele zambetului


Tu, ai o idee de impartasit cu noi?

Zambetul este o reactie la ceva amuzant sau la ceva care te-a impresionat, dar si o metoda de a obtine un castig sau de a-ti imbunatati dispozitia. Zambim fie pentru ca ne simtitim bine si ne distram, fie pentru ca dorim sa obtinem ceva sau sa fim politicosi.

Grijile si stresul zilnic ne opresc adeseori sa mai zambim. Poate ca dupa ce voi fi constienti de beneficiile pe care ni le aduce un mic zambet, vom lasa la o parte grijile cotidiene si vom zambi cate putem de des. Iata de ce ar trebui sa zambim mai des:

 

Castigam increderea celorlalti mai repede

In cine ar trebui sa am incredere, in cine nu? Unul dintre semnalele dupa care ne ghidam in aceasta situatie este zambetul. Persoana care iti zambeste ti se pare o persoana deschisa, de incredere, nu? Sa ne gandim: daca atunci cand facem cunostinta cu doua persoane pe care le intalnim pentru prima data, una zambeste, cealalta este incruntata…ne simtim mai apropiati de cea care ne zambeste, nu-i asa? Sunt sanse mai mari sa stabilim o legatura apropiata cu persoana aceasta.

Obtinem indulgenta, ingaduinta

Ati observat ce fac copiii atunci cand sunt prinsi ca fac prostii? Zambesc! 🙂 Pentru ca s-au prins ca un zambet aduce iertare, indulgenta. Si eu fac la fel! Si sigur mai sunt si alte persoane care s-au prins de schema! Si la randul nostru, suntem mai calmi atunci cand cineva care ne-a gresit zambeste nevinovat. Tratam persoanele care au gresit cu mai multa indulgenta daca arata un mic zambet nevinovat. De ce? Pentru ca persoanele care zambesc dupa ce gresesc arata ca le pare rau prin acest gest fata de persoanele care nu zambesc.

Zambim chiar si fara sa simtim asta

De cate ori ti s-a intamplat ca cineva sa spuna o gluma care nu era amuzanta? In aceasta situatie, nu simtim neaparat nevoia sa zambim pentru ca nu a fost deloc amuzant, dar totusi schitam un zambet pentru ca altfel ne-am simti prost daca i-am arata acelei persoana ca gluma spusa nu a fost tocmai reusita?

Zambetul, garantia unei zile mai bune

Cand ai zile proaste, nu te simti bine sau esti suparat, un zambet iti poate schimba starea in bine. Chiar daca e un zambet fortat, te poate ajuta sa ai o zi mai buna. De asemenea, diminueaza stresul si anxietatea.

Zambetul atragator

Zambetul unui femei este portita catre prima intalnire. Contactul vizual iti arata ca intre tine si cealalta persoana exista chimie, dar un zambet in coltul gurii iti arata ca e momentul sa iei masuri. Asa ca, zambeste caci nu stii cine se va indragosti de zambetul tau! 🙂

Category: Recomandat