Pana unde mergi cu convingerile tale?


Tu, ai o idee de impartasit cu noi?

Deși poate va suna puțin răutăcios articolul, de data aceasta chiar nu mă pot abține.

Cred că v-am mai povestit de o  verișoară cu concepții mai ciudate: de a se lăsa influențată de ceea ce citește, în a da bani pe lucruri care din punctul meu de vedere nu îți aduc nimic util.

Bine, e părerea mea, și atâta vreme cât nu intra peste ceea ce cred eu totul era ok. Însă ieri, s-a întâmplat ceva ce mi-a umplut paharul.

Ieșind de la muncă cerul s-a umplut de ciori fapt ce pur și simplu mi-a adus aminte de filmul ”Păsări ”. Un film clasic, horor și am decis să fac o poză și să o postez pe pagina mea de facebook.

Am avut multe reacții, unii au fost șocați, altora le-a plăcut, dar s-a trezit varămea. A început să posteze și să mă întrebe de ce film îmi aduce aminte, i s-a răspuns, dar nu s-a oprit aici.

A postat la un moment dat ceva melodie să ducă mai departe energiile negative ale postării (țin să menționez că a trecut de la filosofie indiană la ortodoxie la reiki tehnică ce le combină pe amândoua). Ok, nici o problemă: dacă ea crede că prin muzică indiană se duc energiile negative, e alegerea ei.

Dar trebuia să pună respectiva melodie la postarea mea? Și în plus ce era chiar așa negativ la ea?

Acest fapt mi-a adus aminte cum încerca să mă convingă de faptul că statuia cu Anubis pe care o am acasă emană energii negative și să o ascund, pentru ca în momentul în care a aflat că avea tangență cu reiki și învățăturile în care ea crede să fie ok.

Să nu mă înțelegeți greșit: fiecare cu ideile lui și pot accepta acest fapt. Dar până unde putem merge cu convingerile noastre? Este ok să încercăm să îi convingem și pe ceilalți sau putem accepta diversitatea?

Category: Sa aflam!