Cum sper să ajung cât de curând în Roma din nou m-am gândit să vă ofer şi câteva hinturi pentru cei care poate veti ajunge înaintea mea .

În primul rând mergeţi fără ghid. La toate obiectivele importante veţi merge pe jos sau cu autobuzul şi aşa cum am spus într-o altă postare veţi ajunge la un preţ mai scăzut . Biletele de intrare la diverse obiective turistice veţi putea să le cumpăraţi de aici din România şi nu va fi nevoie să staţi la cozi interminabile . Şi credeţi-mă chiar sunt cozi imense cel puţin la Vatican . Plus cei cu biletele deja achiziţionate aveam o intrare separată .

În privinţa hotelului noi când am fost în 2015 am ales un hotel la o staţie distanţă faţă de Termini şi avantajul a fost că la colţul hotelului era o staţie de autobuz şi spre Vatican sau Coloseum mergeam cu autobuzul . Un alt avantaj a fost faptul că vis a vis de hotel a fost un supermarket şi de cină şi prânz luam mâncarea de acolo . Cei de la hotel nu au avut nimic împotriva cu faptul că am umplut minibarul . Plus că o masă de două persoane ajungea la o terasă şi la 50 de euro şi cu preţul acela mâncam câteva zile. Da ne-am dus de 2 ori şi la terasă ca să ne răsfăţăm dar ziceam aşa ca fapt divers .

Un alt lucru pentru care ar trebui să fim atenţi e bitetul de autobuz respectiv abonamentul . Un abonament pentru o persoană ajunge la 70 de euro chiar mai mult pe când un bilet e 1 . Pentru a ajunge la Coloseum şi la Vatican da e nevoie de bilet dus întors fiind o distanţă mai mare , dar pentru celelalte atracţii din Roma e suficient să te dai jos pe Corso, o stradă faimoasă pentru magazinele ei şi să o iei fie la dreapta fie la stânga şi găseai diferite comori .

Un sfat prietenesc sau un hint pe care poate nu mulţi vi-l vor spune e faptul că de la treptele spaniole e o mică străduţă ce urcă . Eh dacă o luaţi pe acolo veţi ajunge la Villa Borghese şi Villa de medici iar de pe deal veţi avea o vedere impresionantă asupra Romei.

Aş putea să vă spun o mie de lucruri ce merită vizitate în Roma dar Sfatul meu e să mergeţi neapărat fără ghid . O să vi se umfle picioarele, la un moment dat nu o să aveţi chef să mâncaţi de oboseală , dar merită

Category: Calatorii