Sportul bun pentru sanatate si apoi pentru a slabi


Tu, ai o idee de impartasit cu noi?

Deși acum câțiva ani scrisesem un articol pe o tema asemanatoare într-o revista am zis să împărtăsesc cu voi câteva idei sau prin ce am trecut eu cu sportul și cum m-a schimbat.

Având fractura de bazin când eram la 11 luni nu am făcut sport la viața mea. Bine în afara de gimnastica medicală ceea ce pentru mine nu era un sport dar hey bine ca pot merge.

În școală nu participam la orele de educație fizică sau dacă o faceam îmi făceam exercițiile de gimnastică medicală. În rest aveam scutire. Da poate sunt de blamat dar la un moment dat aveam așa dureri că nu puteam ieși din pat.

Eh la un moment dat pe la 21 de ani văzând că am program ok la facultate am vrut să mă apuc și eu de ceva să fac ceva și ce idee mi-a venit: sportul. Am vrut să încep să merg la sală dar încă de la început m-am lovit de ziduri.

La n săli nu eram acceptată fără avizul unui medic ca sunt apta sa fac sport. Vă dați seama că mi-a tăiat din elan: îmi ziceam ce trebuie să mai fac n drumuri numai să mă apuc de sala. Mai mai să ma dau bătută.

Până într-o zi când am găsit o sală condusă de o kinetoterapeută care a fost de acord să mă primească fără aviz medical. Dar a pus o condiție: primele două luni să mă duc doar la ore ușoare gen belly dancing, pilates și abia apoi după ce corpul mi s-a obisnuit cu efortul să diversific.

Zis și facut: platesc abonametul și încep sala. Să nu vă spun ca oboseam după primele 10 minute și aia era încălzirea. Dar nu îmi venea să ma dau bătută. Mi-era că pierd banii :))) după două luni am început să diversific orele și rezultatele se văzuseră. Nu neapărat pe cantar cat ca slabisem vreo 5 kile dar pe haine.

De la măsura 44 ajunsesem la 38. Eram încântată dar mai mult decât atât eram încântată că nu mai aveam dureri la șolduri, nu mai aveam probleme cu calciu și magneziu și eram genul care intram în perfuzii pentru asta.

Am continuat să fac sport în mod constant și s-a văzut cel puțin pentru sănătate. Cât că poate nu slabisem vertiginos. Din motive obiective m-am oprit și m-am îngrășat. De la îngrășat am început să mă mișc mai încet, să fiu obosită , toate relele să fie pe capul meu.

De aceea am început să scriu. Dincolo de beneficiile estetice, sportul e bun pentru sănătate.

Category: Sanatate